У центрі Покровська відновлять багатоповерхівку, в яку в серпні влучив російський "Іскандер"

На Донеччині багатоповерховий будинок на вулиці Центральній у Покровську, який зазнав серйозних ушкоджень унаслідок обстрілу російською ракетою "Іскандер" 7 серпня, буде відновлено. Про це під час брифінгу 7 жовтня повідомив очільник Покровської громади Сергій Добряк.

Критично в цьому будинку постраждало близько 12 квартир, ще дев’ять – частково через порушення несучих конструкцій.

За словами, начальника Управління капітального будівництва Данила Проскуренка, експертна компанія, яка протягом декількох днів обстежувала пошкоджену ракетним ударом багатоповерхівку, визнала її придатною до відновлення та подальшої експлуатації.

"Згідно висновкам, 4, 5, 6, 7 під'їзди буде відновлено за допомогою поточного ремонту внутрішніх приміщень. Щодо 3-го під'їзду – компанія наполягає на заміні плит перекриття над будівлею і відновленні всіх інших внутрішніх мереж. Що стосується 1-го та 2-го під'їзду, які зазнали найбільших руйнувань, там буде виконано роботи з демонтажу опорних конструкцій", – сказав Проскуренко. 

Для виконання проєктних робіт буде залучено підрядну організацію, яка розроблятиме окремий проєкт на відновлення цього будинку. Він включатиме відновлення балконів, лоджій та перекриттів, відновлення фасадів, а також роботи по склінню вікон та дверей.

Наразі тут планують відновити подачу всіх життєво необхідних послуг. У багатоповерхівці вже є світло та вода. Незабаром буде поновлено подачу газу і тепла. Також буде капітально відремонтовано систему каналізаційного відводу.

Як повідомлялося, 7 серпня війська РФ двічі вдарили по центру Покровська балістичними ракетами "Іскандер-М",  влучивши по житловій багатоповерхівці, а потім – по рятувальниках і правоохоронцях, які прибули на місце події. Через досить великий радіус вибуху ушкоджень зазнали понад 10 багатоповерхівок.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті