Хабарі від ухилянтів: у Центральній військово-лікарській комісії розкрили протиправну схему

Правоохоронці викрили керівництво Центральної військово-лікарської комісії на одержанні хабарів від ухилянтів. Про це 3 лютого повідомляють представники ДБР та СБУ.

"Служба безпеки спільно з ДБР розкрила на системній корупції заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України. Чиновник налагодив злочинний механізм отримання грошей від громадян призовного віку", - повідомила прес-служба СБУ.

Повідомляється, що за різні суми хабарів він "пропонував" чоловікам ухилитися від термінової військової служби в умовах військового стану. Зокрема, співробітники СБУ задокументували факт вимагання п'яти тисяч доларів із призовника.

За цю суму зловмисник обіцяв видати чоловікові довідку про непридатність до військової служби з подальшим зняттям з обліку у військкоматі. Проте правоохоронці затримали його на робочому місці під час отримання першої частини хабара у розмірі 2,5 тисячі доларів.

Також силовики провели обшуки за місцем роботи та вдома у фігуранта, де було виявлено великі суми готівки у різній валюті. Загалом сума вилучених коштів становила понад 5 мільйонів гривень.

Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) КК України. Чиновнику повідомили про підозру, що тепер йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчуванні українських військових на понад 100 мільйонів гривень.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті