Хабарі від ухилянтів: у Центральній військово-лікарській комісії розкрили протиправну схему

Правоохоронці викрили керівництво Центральної військово-лікарської комісії на одержанні хабарів від ухилянтів. Про це 3 лютого повідомляють представники ДБР та СБУ.

"Служба безпеки спільно з ДБР розкрила на системній корупції заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України. Чиновник налагодив злочинний механізм отримання грошей від громадян призовного віку", - повідомила прес-служба СБУ.

Повідомляється, що за різні суми хабарів він "пропонував" чоловікам ухилитися від термінової військової служби в умовах військового стану. Зокрема, співробітники СБУ задокументували факт вимагання п'яти тисяч доларів із призовника.

За цю суму зловмисник обіцяв видати чоловікові довідку про непридатність до військової служби з подальшим зняттям з обліку у військкоматі. Проте правоохоронці затримали його на робочому місці під час отримання першої частини хабара у розмірі 2,5 тисячі доларів.

Також силовики провели обшуки за місцем роботи та вдома у фігуранта, де було виявлено великі суми готівки у різній валюті. Загалом сума вилучених коштів становила понад 5 мільйонів гривень.

Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) КК України. Чиновнику повідомили про підозру, що тепер йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчуванні українських військових на понад 100 мільйонів гривень.

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті