У Тбілісі українські і грузинські активісти закликали "примусити Росію заплатити" і виключити РФ з ООН

У Тбілісі 1 березня на мосту Миру відбулась акція, на якій закликали "примусити Росію заплатити" і виключити РФ з ООН.

Українські та грузинські активісти у співпраці з ініціативною групою #unrussiaUN вирішили привернути увагу до злочинів Росії, які вона коїла протягом більш ніж 30 років. А також нагадати світу, що РФ і по сьогоднішній день незаконно займає місце СРСР в ООН. Для цього вони вивісили банер, який закликає "примусити Росію заплатити" на мосту Миру у місті Тбілісі, Грузія. 

На банері є QR-код, який веде на петицію "Kick Russia out of the UN" на платформі change.org, яка створена українцями. Петиція набрала майже 400 тисяч підписів. Також на сайті ініціативи #unrussiaUN зібрано відповідну доказову базу. Зокрема, про статтю 23 Статуту ООН, у якій зазначено, що Радянський Союз досі існує, а Росія взагалі не згадується.

У тексті петиції наголошується, що без визнання незаконної присутності Росії в ООН і, відповідно, в Раді Безпеки ООН, засудження російських військових злочинців, репарації та компенсації Україні (навіть у разі зміни режиму в Росії) залежатимуть від доброї волі Росії, а не визначатимуться легітимною судовою процедурою.

Також автори петиції підкреслюють, що видалення РФ з ООН надасть Україні можливість скористатися законними механізмами отримання всіх заморожених коштів Росії, за зразком Кувейту 1991 року.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті