У Тбілісі звучить гімн України та продовжуються протести проти закону про "іноземних агентів"

У столиці Грузії Тбілісі другий день тривають масові протести через російський законопроєкт про "іноагентів". Сьогодні по обіді люди почали активно сходитися на нові мітинги. Про це повідомляє "Грузия Online".

Акція перед парламентом Грузії проходить під гаслом: "Ні російському закону!". На мітингу зібралися студенти, учасниці "Маршу жінок", пересічні громадяни, а також представники опозиції.

Як повідомляється, учасники акції скандують: "Ні російському закону", "Грузія", "Більше жінок у парламенті", "Ні тотальному контролю!". Також лунає державний гімн Грузії.

У своїх виступах учасники акції наголосили, що жінки не відступляться від європейського вибору країни."Європейський вибір у нас не відібрати, Європа - наш конституційний вибір", - зазначають протестувальники. 

Нагадаємо, вчора, 7 березня, парламент Грузії в першому читанні схвалив законопроект про "іноагентів", який копіює російський. Згідно з документом, у Грузії створять реєстр "агентів іноземного впливу" для ЗМІ та організацій, які фінансуються з-за кордону.

Після рішення парламенту у Тбілісі розпочалися масові протести.

Як повідомлялось, грузинські поліцейські застосували сльозогінний газ та водомет проти протестувальників біля будівлі парламенту. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті