У Тбілісі поліція застосувала газ та водомети для розгону акції протесту. Президент підтримала протестувальників

У Тбілісі поліція застосувала сльозогінний газ та водомети для розгону акції протестувальників проти скандального закону про "іноагентів". Про це повідомляє "Бі-бі-сі".

У МВС кажуть, що акція "набула насильницького характеру". Опозиція стверджує, що протест був мирний.

Акція протесту у парламенту розпочалася після того, як у першому читанні було прийнято скандальний законопроект, схожий на російський закон про "іноземних агентів".

Як повідомляє "Перший канал", президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала протестувальників словами: "Я звертаюся до тих, хто сьогодні ввечері стоїть на проспекті Руставелі, я поряд з вами, тому що ви представляєте вільну Грузію".

Щодо закону про "іноземних агентів" президент Грузії сказала, що це "нікому непотрібний закон, який не взявся з нізвідки, а продиктований Москвою".

"Цей закон треба скасувати. Його не треба відправляти до Венеціанської комісії, тому що Венеціанська комісія чудово знає, що це за закон. У перший же день я сказала, що накладу вето на цей закон, і я зроблю це. Мені нецікаве його детальне обговорення. Мене не цікавить, чи має він схожість з якимось старим американським законом, який, як ми чудово знаємо, є зовсім іншою метою. Мене цікавить тільки майбутнє Грузії", - сказала президент.

"Ми не хочемо цього закону, який безглуздий і його ідея полягає в тому, щоб віддалити нас від Європи. Ми всі разом сьогодні, ми разом завтра, і ми приведемо цю країну до Європи. Я вам це обіцяю, тому що я вже давно дала собі цю обіцянку", - заявила президент Грузії.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті