У Силах безпеки й оборони України запроваджено 18 нових стандартів НАТО

У період із грудня 2023 року до січня 2024 року в Міністерстві оборони, Збройних силах України та інших складових сектору безпеки й оборони запроваджено ще 18 стандартів НАТО.. Про це повідомляє Міноборони України 29 січня. 

Як повідомляється, серед стандартів, запроваджених у рамках Цілей партнерства Україна-НАТО, - стандарти щодо захисту військ (сил) ЗСУ; навчання Військово-Морських сил зі зв'язку, комунікаційних та інформаційних систем, транспортного забезпечення.

В ініціативному порядку Україна запровадила стандарти, що стосуються навігаційно-гідрографічної підтримки, водолазної діяльності, паливно-мастильних матеріалів.

Загалом у Міноборони, ЗСУ та інших складових сектору безпеки й оборони запроваджено 315 стандартів НАТО: 192 (88% від запланованого) - у рамках Цілей партнерства Україна-НАТО, які є першочерговими стандартами Альянсу; 123 - в ініціативному порядку, які Україна впроваджує поза Цілями партнерства.

В Альянсі є 1135 стандартів - тобто в Силах безпеки й оборони України вже запроваджено майже 28% від загальної кількості.

За словами заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, це більше, ніж прийнято в деяких державах - членах НАТО, що приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу.

Він також додав, що у 2024 році планується впровадити ще 50 стандартів НАТО в секторі безпеки.

Нагадаємо, протягом листопада-грудня 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще сім стандартів Альянсу.

Як повідомлялося, у Міноборони заявили, що Україна за стандартами НАТО вже перевищила показники деяких країн Альянсу. 

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті