У США за допомогою штучного інтелекту зуміли розв'язати "нерозв'язну" математичну задачу

Компанія Google DeepMind застосувала штучний інтелект для розв'язання математичної задачі, яку раніше вважали нерозв'язною. Про це йдеться у статті, опублікованій у журналі Nature, - повідомляє "Голос Америки".

Новому інструменту для пошуку рішень під назвою FunSearch, створеному інженерами Google DeepMind, вдалося вигадати код, який видав правильне і раніше невідоме рішення задачі про пошук найбільшого обсягу для певного типу множини.   

Як розповідають розробники, це схоже на спробу з'ясувати, скільки точок у багатовимірному просторі можна вмістити так, щоб три з них не утворювали пряму лінію.  Дослідники стверджують, що це перший випадок використання великої мовної моделі для розв'язання давньої наукової задачі та отримання оригінальних результатів, яких раніше не існувало. Розв'язання цієї задачі може бути застосовне в комп'ютерних системах - від управління центрами обробки даних до електронної комерції. 

Великі мовні моделі (LLM) широко використовуються в сучасних системах штучного інтелекту. Ця технологія дає змогу створювати контент, "передбачаючи" його особливим чином після навчання програми ("моделі") на величезних масивах інформації, - йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті