У США не підтверджують інформацію про нібито пошкодження системи Patriot російським ударом

Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі не підтвердив інформацію про те, що американська система протиповітряної оборони Patriot, ймовірно, була пошкоджена в Україні внаслідок російського ракетного удару в ніч проти вівторка. Про це повідомляє "Голос Америки".

На прес-конференції у Вашингтоні Джон Кірбі сказав, що «не може підтвердити це повідомлення», але запевнив: якби установці був потрібний ремонт, США у цьому допоможуть.

«Я не можу підтвердити повідомлення про пошкодження системи Patriot в Україні. ...Я просто не можу про це говорити. Але якби були завдані пошкодження, які потрібно було б відремонтувати за межами України, ми, безумовно, посприяли б у цьому», – сказав Кірбі у розмові з журналістами у вівторок, 16 травня.

Раніше у вівторок телеканал CNN повідомив з посиланням на американського чиновника, що установка Patriot, найімовірніше, була пошкоджена, але не знищена, у результаті російського ракетного обстрілу Києва та околиць української столиці.

Інший американський чиновник сказав CNN, що, можливо, ракета потрапила в один із кількох компонентів батареї Patriot. Повна батарея Patriot має шість основних компонентів: генератори, радар, станцію управління, антени, пускову станцію та ракети-перехоплювачі.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті