У США назвали умову передачі Україні літаків F-16

США можуть надати Україні бойові літаки, F-16 за умови, що Збройні сили України не будуть використовувати їх для ударів по території РФ. Відповідну заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, - повідомляється на сайті Білого дому, - пише Укрінформ.

Він зазначив: українці постійно заявляли, що готові на такі умови. І, мовляв, у США вже бачили, що Україна цього дотримувалася, користуючись західною зброєю.

"Отже, усі можливості, які Сполучені Штати надавали Україні, базуються на тому, що Сполучені Штати не дозволяють та не підтримують удари на території Росії. Це також стосуватиметься надання F-16 будь-якою стороною", - сказав він.

Також Салліван повідомив, що після ухвалення рішення про надання Україні винищувачів F-16 США та союзники працюватимуть, щоб визначити, коли будуть доставлені літаки, хто їх доставить та скільки.

«Ми виконали те, що обіцяли. Ми дали Україні те, що їй потрібно, на підставі тісних консультацій між нашими та їхніми військовими. І тепер ми перейшли до дискусій щодо вдосконалення українських військово-повітряних сил як частини нашого довгострокового зобов’язання щодо самооборони України», – наголосив Салліван.

Як повідомлялося, Укрінформ, Президент США Джо Байден запевнив лідерів «Групи семи», що Сполучені Штати підтримають зусилля з підготовки українських пілотів на літаках західного зразку, включно з F-16.

За інформацією західних ЗМІ, раніше в американській адміністрації дали зрозуміти європейським союзникам, що США не перешкоджатимуть їм у постачанні винищувачів F-16 в Україну.

Президент Володимир Зеленський привітав рішення США підтримати міжнародну коаліцію винищувачів.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті