У США близькі до компромісу щодо охорони кордону з Мексикою: це відкриє допомогу Україні - CBS News

Двопартійна група законодавців у Конгресі США близька до укладення угоди з адміністрацією президента, яка запровадить нові масштабні заходи прикордонного контролю, а також допоможе пізніше ухвалити рішення про виділення допомоги для України. Про це пише LIGA.NET з посиланням на CBS News.

Зазначається, що двопартійна група законодавців у Конгресі близька до укладення угоди з адміністрацією американського президента Джо Байдена, яка введе нові масштабні заходи прикордонного контролю, а також допоможе пізніше ухвалити рішення про виділення допомоги для України. 

Видання з посиланням на три джерела повідомляє, що після тижнів переговорів за зачиненими дверима Білий дім і трійка сенаторів можуть оприлюднити угоду вже цього тижня. Законопроєкт покликаний знизити безпрецедентний рівень нелегальних перетинів кордону, зафіксований уздовж південного кордону за останні три роки.

18 січня резидент США погодився на посилення імміграційної політики, як вимагали республіканці, щоб уникнути критики і для забезпечення допомоги Україні.

Тим часом у Техасі почали встановлювати огорожу на кордоні з Мексикою. Губернатор штату Техас Грег Ебботт заявив, що готовий піти проти федеральної влади щодо захисту південного кордону США від напливу мігрантів.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті