У шести регіонах РФ, де втрат на війні "особливо багато", перестали публікувати некрологи

У шести регіонах РФ, де втрат на війні "особливо багато", перестали публікувати некрологи. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на видання "Верстка".

З посиланням на анонімні джерела в Держдумі вказується, що Кремль рекомендував главам російських регіонів не публікувати некрологи місцевим жителям, які загинули на війні в Україні.

Журналісти стверджують, що також отримали підтвердження цієї інформації від представників влади Бурятії, Тиви, Вологодської області та ще трьох регіонів, у яких втрат "особливо багато", але які в матеріалі "Верстки" не називаються.

Причина рекомендацій, за словами джерел ЗМІ, в тому, що публікації некрологів "турбують росіян", а незалежна преса використовує їх для підрахунку загальної кількості втрат російської армії.

Раніше видання "Сибирь.Реалии" повідомляло про те, що рекомендацію від міноборони РФ не публікувати некрологи загиблим в Україні отримала влада Хакасії. ЗМІ зазначило, що останній некролог військовому з республіки було опубліковано наприкінці квітня.

"Вёрстка" зазначає, що губернатор Вологодської області Олег Кувшинніков востаннє коментував смерть вихідця з регіону, яким керує, у лютому. Перестали згадувати загиблих і Владислав Ховалиг, який керує Тивою, і глава Бурятії Олексій Циденов, водночас обидва регулярно пишуть про так звану "спеціальну військову операцію" у своїх соцмережах. Саме Тива разом із Бурятією, за даними незалежної преси, лідирують за кількістю військових втрат в Україні по відношенню до чисельності чоловічого населення.

З початку війни журналісти Російської служби Бі-бі-сі та видання "Медіазона" регулярно публікують цифри втрат російської армії в Україні. Йдеться тільки про підтверджені випадки загибелі військовослужбовців, що потрапили в офіційні та відкриті джерела. До середини червня поточного року журналістам вдалося підтвердити загибель 25 528 російських солдатів, 2 498 осіб із них - мобілізовані.

ЗМІ підкреслюють, що реальна кількість втрат може бути значно вищою. Зокрема, журналістам невідома кількість зниклих безвісти і тих, хто потрапив у полон.

Міноборони РФ не розкриває дані про втрати особового складу і не коментує цифри, які озвучують журналісти, - йдеться в повідомленні.

За даними на 20 червня, Генштаб ЗСУ оцінює російські втрати у 221 460 осіб.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті