У Севастополі майстриню татуювання змусили публічно вибачитись: зробила клієнту тату "Крим - це Україна"

Майстриню татуювання у Севастополі в анексованому Криму змусили публічно вибачитись за зроблену нею роботу. На прохання клієнта вона зробила йому татуювання з написом "Крим - це Україна", повідомляє "Радіо Свобода".

На відео, опублікованому в одному з провладних телеграм-каналів, татуювальниця Олеся Голубенко заявляє про "каяття", "підтримку "спеціальної військової операції" (так у Рросії називають війну в Україні) та "готовність понести покарання".

Голубенко опублікувала фото татуювання на своїй сторінці в Інтернеті як приклад своєї роботи. Після цього проросійські канали у соцмережах розпочали цькування майстрині. Видання "Медіазона" передбачає, що після скандалу в інтернеті Голубенко затримали правоохоронні органи, а у відділі поліції на неї склали протокол про "дискредитацію армії".

У повідомленні нагадується, що з анексованого Криму періодично надходять повідомлення про переслідування місцевих жителів за дії, які місцева влада трактує як підтримку України. Наприклад, 10 березня суд оштрафував мешканку Бахчисараю на 50 тисяч рублів за те, що вона заспівала український гімн. Її теж звинуватили в "дискредитації російської армії".

Як і у випадку з Голубенко, ініціатором виступив телеграм-канал "Кримський СМЕРШ". Автор каналу – якийсь Олександр Таліпов. З початку війни він займається доносами на мешканців півострова, які, на його думку, нелояльні до політики Кремля, і вимагає від місцевої влади покарати їх.

Статті

Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Країна
12.04.2024
11:24

"Економічне бронювання" від мобілізації: "робота в білу" чи "податок на боягузтво"?

На одного воїна, який захищає Україну, має бути 8 осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна. Потрібно знаходити ті заходи та засоби, які можуть сприяти підняттю рівня економіки
Всі статті