У Рубіжному окупанти залишають на роботі лише громадян із російським паспортом - ОВА

Жителів так званої "ЛНР" шантажують прискоренням відмови від громадянства України, а в Рубіжному окупанти залишають на роботі виключно з паспортом РФ. Про це повідомляє  Луганська ОВА.

"Швидкоруч складений і ухвалений закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури, опубліковано і уведено в дію. Тож, відтепер житель окупованої території не вважається громадянином України, на думку окупаційної влади, з моменту подачі відповідної заяви, а не її розгляду і прийняття рішення. Тобто громадянин будь-якої іншої країни може це зробити виключно на загальних засадах, від українців, що мають реєстрацію на території рф, цього взагалі не вимагають робити. А от жителів так званої "лнр" змушують поспішати. До того ж, хто знатиме, скільки насправді таких заяв буде написано власноруч, чи писала її людина та чи мешкає вона на зазначеній території", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ОВА, у Рубіжному місцева окупаційна влада примушує населення отримувати громадянство РФ.

"Українських паспортів у людей поки що не відбирають, проте, для працевлаштування чи можливості не бути звільненим необхідно мати паспорт громадянина РФ", - зазначили в ОВА. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті