У росію йдуть санкційні товари для війни на мільярди доларів, включаючи авіазапчастини для іноземних літаків

До РФ потрапляють санкційні товари для війни на мільярди доларів за весь період війни в Україні, - повідомили опозиційні російські ЗМІ 31 липня.

"Російські авіакомпанії за перші півроку ввезли в Росію авіазапчастини для іноземних літаків як мінімум на 171 млн доларів. - сказано в повідомленні. - Цивільна авіація в Росії стала однією з найбільш постраждалих від санкцій галузей. Але, схоже, російським авіакомпаніям вдалося вирішити найкритичнішу проблему - брак запчастин".

Уточнюється, що за допомогою митних даних видання "Верстка" встановило таке:

- чотири найбільші авіакомпанії росії - "Аерофлот", S7, "Победа" і "Россия" - з початку цього року ввезли в країну запчастини для літаків на $47 млн, $35 млн, $13 млн і $15 млн відповідно. Практично всі комплектуючі від західних виробників. Для імпорту використовувалися китайські та емігрантські компанії;

- авіакомпанії ввозять, зокрема, готові двигуни в збірці.

- не всі авіакомпанії замовляють запчастини безпосередньо. Іноді для них це роблять інші. Наприклад, із запровадженням санкцій різко в гору пішли справи у невеликої компанії "Протектор". Тільки у 2022 році її виручка зросла на 1000%. Із 2023 року вона ввезла шість літакових двигунів для Boeing 767 і Boeing 737 і Airbus A320, вартість яких варіюється від $10 млн до $1,9 млн.

Раніше повідомлялося, що в розвідці США зафіксували значне зростання китайських технологій у війні росії проти України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті