У росії жінку-військовослужбовця засудили на 6 років колонії за неявку на службу під час вагітності

У росії жінку-військовослужбовця Мадіну Кабалоєву з Кабардино-Балкарії засудили на 6 років колонії за неявку на службу під час вагітності. Про це повідомляє "Бі-бі-сі" з посиланням на газету "Коммерсант".

Жінці за пред'явленими звинуваченнями загрожувало від семи до десяти років. Хоча єфрейтор Кабалоєва зверталася в медичну роту своєї військової частини, де отримала рекомендацію про тимчасове звільнення від служби через вагітність. У неї вже є дитина 2018 року народження.

Проте сам факт неявки до керівництва військової частини спричинив кримінальне переслідування Кабалоєвої. У суді першої інстанції жінка не заперечувала неявку до командування, але при цьому обґрунтовувала свої дії наявністю медичної довідки.

Суд погодився з обвинуваченням і засудив єфрейторку Кабалоєву до шести років колонії. Оскільки підсудна має неповнолітню дитину, виконання нею покарання було відкладено до 2032 року, поки її дитині не виповниться 14 років.

Адвокат Кабалоєвої вирішив оскаржити вердикт у Південному окружному військовому суді. Однак суд другої інстанції відхилив скаргу, вирішивши, що гарнізонний суд "належною мірою врахував" наявність на утриманні військовослужбовця малолітньої дитини та її вагітність, призначивши "покарання в розмірі, близькому до мінімального".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті