У росії заборонили цитувати критичні заяви господаря ПВК "Вагнер" Пригожина у держЗМІ

У державних ЗМІ РФ заборонили цитувати критичні висловлювання власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, - пише телеграм-канал "Верстка".

"Ряду державних ЗМІ заборонили цитувати заяви засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина, якщо вони не стосуються нейтральних тем, повідомило «Верстці» джерело в одній із державних медіа. За словами співрозмовника, близького до Міноборони, проти «кремлівського кухаря» також було підготовлено чорну піар-кампанія, яку вирішено поки що не розпочинати", - йдеться у повідомленні.

Інформаційні агенції «РІА Новини», ТАРС та «Інтерфакс» справді з січня перестали цитувати заяви Пригожина, що не стосуються безпосередніх дій ПВК «Вагнера» на українському фронті, підтвердило дослідження «Верстки».

«Цього тижня на нараді начальство нам повторило, що блок на Пригожина, який запровадили в січні, залишається чинним, - розповіло джерело в одному з державних ЗМІ. - Заборонено його згадувати без нагальної потреби, заборонено його цитувати, за винятком випадків, коли він повідомляє першим новину про успіхи на лінії фронту. Наприклад, що взяли Соледар чи вийшли на околицю Бахмута». Близький до Міноборони співрозмовник підтверджує, що обмеження для державних ЗМІ запроваджено «у десятих числах» січня.

Так, агентства нічого не писали про різкі висловлювання «кремлівського кухаря» про брак боєприпасів, натомість опублікували відповідь на них прес-секретаря президента Дмитра Пєскова. У вівторок, 21 лютого, державні ЗМІ проігнорували прямі звинувачення Пригожина на адресу Міноборони та голови відомства Сергій Шойгу. Також останніми днями уникають згадок бізнесмена на своїх сайтах усі державні телеканали.

Агентства проігнорували і заяву Пригожина у четвер, 23 лютого, про те, що проблеми з боєприпасами почали вирішуватись.

"На початку року в адміністрації президента обговорювалося питання про інформаційну кампанію проти Пригожина, знає джерело «Верстки», близьке до міноборони. Відповідні пропозиції висловлювалися в структурах адміністрації, підпорядкованих першому заступнику керівника адміністрації президента Олексію Громову. Були заготовлені «ушати з говном», які в січні «перебували на низькому старті», повідомило джерело «Верстки». Однак компанію вирішили не починати, принаймні, поки що», - також зазначає телеграм-канал.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті