У росії заарештували відповідального за новітні ракети путіна топчиновника "Роскосмосу"

Заступника генерального директора держкорпорації "Роскосмос" Олега Фролова заарештовано за обвинуваченням у розкраданні коштів під час закупівлі обладнання. Про це з посиланням на слідком РФ повідомляє The Moscow Times.

Разом із Фроловим під варту відправлено двох підприємців.

За інформацією СКР, кожному з фігурантів кримінальної справи висунуто обвинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі (ч. 4 статті 159 Кримінального кодексу Російської Федерації).

"За версією слідства, Фролов, використовуючи службове становище, вступив у злочинну змову з двома іншими співучасниками злочину. Під час виконання контракту вони викрали бюджетні кошти під час закупівлі обладнання в сумі щонайменше 435 мільйонів рублів", - ідеться в повідомленні.

На своїй посаді Фролов, який раніше служив у космічних військах, відповідав за державну програму озброєнь "Роскосмосу". У рамках цієї програми держкорпорація займається розробкою і виробництвом новітнього озброєння росії - ракет, крилатих блоків і безпілотників, які 2018 року диктатор путін анонсував як "відповідь на дії США".

Один зі зразків цього озброєння - міжконтинентальна балістична ракета "Сармат", яка має замінити ракети "Воєвода". "Сармат" спроєктували і виробляють на підприємствах, що належать "Роскосмосу", - Державному ракетному центрі імені В.П. Макеєва і заводі "Красмаш".

Також розробки "Роскосмосу" збираються застосовувати і для іншої зброї, анонсованої путіним. У 2018 році президент розповідав, що у Росії є гіперзвукова зброя - комплекси "Авангард" і "Кинджал", а також протикорабельна ракета "Циркон".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті