У росії заарештовано активи Ахметова. Закидають - фінансування ЗСУ

У росії повідомили про розслідування кримінальної справи про фінансування структурами українського мільярдера з Донецька Ріната Ахметова ЗСУ, в рамках якої заарештовано його активи. Про це пише "Коммерсантъ".

Зазначається, що кримінальну справу стосовно структур Ахметова розслідують у росії з вересня 2020 року.

"З матеріалів справи випливає, що з квітня 2022 року невстановлені особи з-поміж керівників і бенефіціарів компанії SCM Holdings Limited, зареєстрованої на Британських Віргінських островах, спонсорували українську армію і загони націоналістів, зокрема й підрозділ нацгвардії "Азов" (визнаний у РФ терористичним і заборонений)", - ідеться в повідомленні.

При цьому зазначають, що єдиним власником SCM Holdings Limited є український олігарх Рінат Ахметов.

Як вважає російське слідство, спонсорування структурами Ахметова "тероризму" здійснювалося, зокрема, і за рахунок коштів, що надходили з росії.

У справі йдеться про десятки мільйонів рублів, перерахованих зареєстрованою в Москві компанією "Метінвест Євразія" - збутовою структурою української гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка і виступає її єдиним засновником. Остання, своєю чергою, також входить до холдингу SCM.

У зв'язку з цим слідство звернулося до Басманного райсуду Москви з клопотанням про арешт активів російської "дочки" "Метінвесту" для забезпечення виконання вироку "в частині можливої конфіскації грошей, цінностей і майна, призначених для фінансування тероризму".

Суд РФ вирішив, що доводи представника ГСУ СКР є достатньо вмотивованими, і наклав арешт на десятки об'єктів нерухомості в Севастополі та Бєлгороді, 99,87% і 99% часток компанії "Метінвест Євразія" в статутних капіталах її "дочок" - ТОВ "Бєлгородметалоснаб" і ТОВ "Пансіонат "Гірник"" відповідно, на кілька автомобілів, а також на десятки мільйонів рублів на рахунках фігурованих у справі організацій в одному з банків.

"Спроба представників ТОВ "Метінвест Євразія" оскаржити це рішення райсуду успіхом не увінчалася. Ба більше, слідство потім домоглося продовження раніше накладеного арешту", - пише видання.

Воно також зазначає, що оскільки сам Рінат Ахметов і топ-менеджери його холдингу недоступні для російського слідства, справа щодо них, очевидно, буде розглянута заочно у 2-му Західному окружному військовому суді, а активи - конфісковані.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті