У росії за підтримки міноборони створюють "агітбригади", які допомагатимуть "спільній справі"

Міністерство культури РФ разом із міністерством оборони створюють агітаційні бригади. Про це повідомила міністр культури Росії Ольга Любімова 28 лютого, пише DW.

"Десь треба хлопців на реабілітації відвідати, десь із великим концертом, десь виступити на площі, десь поїхати до регіонів", - повідомила Любімова, зазначивши, що робота з міноборони "йде постійно та злагоджено".

Любімова не назвала імен артистів, сказавши, що вони самі просять дати їм можливість "взяти участь, допомогти "спільній справі тим, що вміють і люблять робити вони".

Російські ЗМІ вже повідомляли, що у військові частини, де навчали мобілізованих, почали виїжджати агітаційно-пропагандистські бригади. За словами одного із співрозмовників видання, такі бригади мали займатися "підняттям бойового настрою" призовників і складалися з лектора товариства "Знання", представника "Бойового братства", федерального депутата та творчого колективу.

Про створення найпопулярнішої з таких груп - агітбригади "Русского радио" - було оголошено ще 28 вересня 2022 року. До її складу мали увійти гурт "Земляни", Григорій Лепс, Микола Басков, Поліна Гагаріна, Олег Газманов, Лариса Доліна та інші. З того часу агітбригада встигла виступити у військовому шпиталі, військовій частині, на мобілізаційному пункті та в інших місцях, пише "Нова газета. Європа".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті