У росії за гасло «Слава Україні! Героям слава!" чоловікові присудили 30 тисяч штрафу. Йому довелося покаятися

 У росії суд в Архангельську визнав чоловіка винним у «дискредитації армії» за слова «Слава Україні! Героям слава!" та присудив йому 30 тис. руб. штрафу. Про це повідомляють російські соцмережі 3 квітня.

Зазначається, що під час суду чоловік "розкаявся у скоєному і заявив, що спеціальну військову операцію" підтримує.

"Як випливає з тексту судового акта в частині першій статті 20.3.3 КоАП РФ, опублікованого на сайті Ломоносівського районного суду, мешканець Архангельська Андрій Данилков вигукував на автобусній зупинці на привокзальній площі гасло «Слава Україні! Героям Слава!». У судовому засіданні чоловік розкаявся у скоєному і заявив, що "спеціальну військову операцію" підтримує. Причини своєї поведінки він пояснив тим, що був нетверезий, посварився з дружиною, переплутав зупинки", - йдеться у повідомленні.

На думку суду, вигукування гасла «Слава Україні! Героям слава!" були «спрямовані на дискредитацію» російської армії, оскільки ці слова «спотворюють справжні цілі та завдання використання збройних сил Російської Федерації під час проведення спеціальної військової операції».

Як повідомлялося, у Москві затримали учасницю одиночного пікету, яка тримала в руках плакат із зображенням мультиплікаційного персонажа кота Леопольда.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті