У росії слідство засекретило справу Гіркіна (Стрєлкова) 

Розслідування кримінальної справи, порушеної в Росії щодо терориста, колишнього глави "міністерства оборони ДНР" Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), засекретили. Про це стало відомо сьогодні, 2 серпня, від його адвоката Олександра Молохова, - пишуть рос ЗМІ.

Він зазначив, що це єдине, що можна повідомити. "Стаття 283 КК (розголошення державної таємниці. - Прим.) - справа серйозна", - додав Молохов. Від подальших коментарів у справі адвокат відмовився, пославшись на дану ним підписку про нерозголошення відомостей, що становлять державну таємницю.

У судовому засіданні, яке відбулося в Міщанському суді Москви 21 липня, йшлося про те, що розслідування ведуть слідчі ФСБ.

Нагадаємо, що суд відправив Стрєлкова під арешт до 18 вересня. Проти нього порушено справу за ч.2 ст.280 КК (публічні заклики до екстремізму з використанням інтернету). За цією статтею йому загрожує покарання до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, терориста Гіркіна затримано в росії - "шиють екстремізм". Заарештований терорист Ігор Гіркін утримується в московському СІЗО "Лефортово". 

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який перебуває в ув'язненні, назвав терориста Гіркіна (Стрєлкова) політв'язнем.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті