У росії підлітка звинувачують у тероризмі за спробу підпалу воєнкомату

У РФ 16-річного підлітка із хронічним гепатитом тримають у СІЗО за спробу підпалити військкомат та звинувачують у тероризмі. Про це пише телгреам-канал "Можем объяснить" з посиланнім на мати хлопця.

Перебування під арештом — пряма загроза його здоров'ю та життю, каже в його мати Тетяна Балазейкіна.

"Єгора Балазейкіна з Ленобласті, звинуваченого у спробі підпалу військкомату м.Кіровська відправили до СІЗО 3 березня. Юнак не заперечує сам факт того, що сталося, що кинув у залізні двері будівлі пляшку з сумішшю, яка навіть не спалахнула, однак і він, і його батьки не згодні з тим, що мала місце спроба теракту", - йдеться у повідомленні.

Більше того, самі поліцейські спочатку ставили підлітку навмисне ушкодження чужого майна, але слідчі так вміло ставили питання, що після допиту статтю змінили на 205 КК РФ (терористичний акт), хоча ніякої шкоди не було, стверджує Тетяна.

Журналісти зазначають, що це тенденція для росії: спочатку підпали військкоматів кваліфікували за статтями «Умисне знищення чи пошкодження майна», «Підпал», «Хуліганство», але в січні чоловіка вперше засудили за це як терориста: суд призначив 12 років колонії.

«Він сказав: мені дуже шкода, але я інакше вчинити не міг. Якби я не висловив свій протест, я тоді повісився б», — переказує Тетяна слова сина. Це був символічний жест, наміру підпалювати будівлю не було, стверджує вона.

Про його справу майже не пишуть ЗМІ, переймається мати. Від слідства та суду Тетяна не чекає нічого хорошого, вона впевнена, що це буде «показова кара» і юнак отримає «великий термін».

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті