У росії оголосили в розшук екс-віце-президента Газпромбанку, який поїхав воювати на боці ЗСУ 

Російське МВС оголосило в розшук колишнього віце-президента Газпромбанку Ігоря Волобуєва, який виїхав в Україну, щоб вступити в київську територіальну оборону. Інформація про це з'явилася в базі розшуку відомства, - пише "Медиазона".

За якою саме статтею КК розшукують Волобуєва, невідомо. У жовтні 2023 року Мін'юст оголосив його "іноземним агентом".

У своєму фейсбуці Волобуєв наприкінці грудня написав, що майже рік служить в Інтернаціональному легіоні України. До нього, зокрема, входять "Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода Росії".

Навесні 2022 року після від'їзду до Києва Волобуєв виданню Telegraph повідомив про "безслідне" зникнення всіх грошей зі своїх рахунків у Газпромбанку. Він назвав це "розплатою за дезертирство" і сказав, що "краще буде спати на вулиці, ніж покине Україну".

Волобуєв 16 років був співробітником "Газпрому", потім ще шість років пропрацював у Газпромбанку. Після переїзду в Україну його звільнили. Чоловік народився в Охтирці Сумської області. За його словами, після анексії Криму 2014 року він "дав собі слово", що поїде воювати, якщо "російські танки прийдуть" у його рідне місто.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті