У росії оголосили в розшук екс-віце-президента Газпромбанку, який поїхав воювати на боці ЗСУ 

Російське МВС оголосило в розшук колишнього віце-президента Газпромбанку Ігоря Волобуєва, який виїхав в Україну, щоб вступити в київську територіальну оборону. Інформація про це з'явилася в базі розшуку відомства, - пише "Медиазона".

За якою саме статтею КК розшукують Волобуєва, невідомо. У жовтні 2023 року Мін'юст оголосив його "іноземним агентом".

У своєму фейсбуці Волобуєв наприкінці грудня написав, що майже рік служить в Інтернаціональному легіоні України. До нього, зокрема, входять "Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода Росії".

Навесні 2022 року після від'їзду до Києва Волобуєв виданню Telegraph повідомив про "безслідне" зникнення всіх грошей зі своїх рахунків у Газпромбанку. Він назвав це "розплатою за дезертирство" і сказав, що "краще буде спати на вулиці, ніж покине Україну".

Волобуєв 16 років був співробітником "Газпрому", потім ще шість років пропрацював у Газпромбанку. Після переїзду в Україну його звільнили. Чоловік народився в Охтирці Сумської області. За його словами, після анексії Криму 2014 року він "дав собі слово", що поїде воювати, якщо "російські танки прийдуть" у його рідне місто.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті