У росії кожен шостий учитель не має вищої педагогічної освіти

У росії у 2021/22 навчальному році кожен шостий учитель не мав вищої педагогічної освіти (15,9% від загальної кількості, або 172 300 осіб). Схоже, таких учителів найближчими роками може побільшати, - повідомляє Телеграм-канал "Незыгарь".

Зазначається, що в червні 2023 р. очільник міносвіти РФ Сергій Кравцов виступив з ініціативою почати готувати педагогів середньої школи (з 5-го по 9-й клас) у системі середньої професійної освіти (СПО).

"У цієї ініціативи багато супротивників, але з одним аргументом прихильників важко сперечатися - краще нехай математику в п'ятому класі веде вчитель із профільною освітою після коледжу, ніж учитель праці або фізкультури, як часто трапляється зараз. Погодьтеся, це рішення дасть змогу якимось чином залатати кадрові пробоїни, особливо в сільських школах", - зазначається в повідомленні.

"Мінуси цього міністерського рішення вже багато обговорювалися, але питання залишаються. Наприклад, це: може виявитися, що молоді вчителі після коледжу виявляться старшими за своїх учнів років на 5, якщо не менше. Чи впораються вони із сучасним шкільним класом, якщо часто й досвідчені педагоги перед ним безсилі?", - підсумовує риторичним запитанням "Незигарь".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті