У росії готуються возити деревину з окупованих територій України. Оренду лісів обіцяють із великою знижкою

Міністерство природних ресурсів та екології РФ розробило проєкт постанови уряду, який визначає тарифи на оренду лісових ділянок, зокрема на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей зі значними знижками, - пише 21 серпня росЗМІ.

"Введення знижувального коефіцієнта, який фактично зменшує стандартні тарифи на оренду в 10 разів, передбачається з метою поліпшення ситуації в лісовій сфері нових регіонів Росії. Цей коефіцієнт діятиме до 1 січня 2026 року", - йдеться в повідомленні.

У проєкті йдеться про те, що ліси у квазіутвореннях "ДНР", "ЛНР", а також окупованих районів Херсонської та Запорізької областей "подібні до Бєлгородської та Ростовської областей". З цієї причини пропонується встановити тарифи на оренду лісових ділянок для на рівні зазначених регіонів.

"Прикладом може слугувати ставка оренди лісу в Білгородсько-Курському районі для заготівлі великої ділової деревини без кори з смереки та вивезення її на відстань 100 км і більше, яка становить 125,82 рубля за 1 кубічний метр", - обґрунтували росіяни.

РосЗМІ також наводять думку партнера Strategy Partners Павла Білібіна, який каже, що "нові регіони" росії розташовані в степовій зоні, і площа лісових ділянок там невелика - загальна заготівля деревини в цих регіонах раніше становила близько 400 000 кубічних метрів на рік, що становило приблизно 3% від загального обсягу лісозаготівлі України, і половина цього обсягу припадала на окуповану частину Луганщини.

При цьому окупанти визнають, що у квазіутворенні "ЛНР" приблизно 40% території лісового фонду "виявилося" замінованим, а останні дев'ять років пожежі та військові дії призвели до знищення 50 000 га лісу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті