У росії даватимуть 7 років колонії за "дискредитацію" всіх учасників війни в Україні, путін підписав закон

Російський диктатор путін підписав законопроект про покарання за "дискредитацію" та розповсюдження "фейків" про всіх учасників війни в Україні, у тому числі представників "добровольчих формувань" та "сприяючих" російській армії організацій. Про це повідомляє "Настоящее время".

Зазначається, що "брехнею" та "провокацією" влада росії після початку війни в Україні визнає будь-яку інформацію, яка відрізняється від повідомлень міноборони РФ. Наприклад, "фейками" вже була визнана інформація про удар по Драмтеатру в Маріуполі, де ховалися мирні жителі, про удар по пологовому будинку в Маріуполі, а також про цілеспрямовані обстріли житлових будинків, вбивства та зґвалтування мирних жителів в Україні.

Законопроект передбачає внесення поправок до вже існуючої статті про "фейки" про російську армію (207.3 КК). Раніше від "фейків" закон захищав лише кадрових військових та мобілізованих, але в ньому нічого не йшлося про добровольчі формування та ПВК. Максимальне покарання за першою частиною цієї статті збільшується тепер із трьох років колонії до п'яти. Максимальне покарання по другій та третій частині не змінюється – 10 та 15 років колонії відповідно.

Внесено поправки і до закону про "дискредитацію" армії росії. Статті 20.3.3 КпАП та 280.3 КК враховуватимуть "дискредитацію" не лише військовослужбовців, а й добровольців та інших учасників війни. Максимальне покарання за статтею 280.3 КК у новій версії закону становитиме до 7 років ув'язнення (раніше було п'ять).

У повідомленні нагадується, що в січні засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що "є окремі ЗМІ, блогери та телеграм-канали, які займаються відвертою дискредитацією добровольців", і закликав "жорстко припинити" це. Після цього глава держдуми РФ Володін доручив главам комітету з оборони та комітету з безпеки та протидії корупції "в терміновому порядку" вивчити питання щодо можливості внесення змін до законів.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті