У росії даватимуть 7 років колонії за "дискредитацію" всіх учасників війни в Україні, путін підписав закон

Російський диктатор путін підписав законопроект про покарання за "дискредитацію" та розповсюдження "фейків" про всіх учасників війни в Україні, у тому числі представників "добровольчих формувань" та "сприяючих" російській армії організацій. Про це повідомляє "Настоящее время".

Зазначається, що "брехнею" та "провокацією" влада росії після початку війни в Україні визнає будь-яку інформацію, яка відрізняється від повідомлень міноборони РФ. Наприклад, "фейками" вже була визнана інформація про удар по Драмтеатру в Маріуполі, де ховалися мирні жителі, про удар по пологовому будинку в Маріуполі, а також про цілеспрямовані обстріли житлових будинків, вбивства та зґвалтування мирних жителів в Україні.

Законопроект передбачає внесення поправок до вже існуючої статті про "фейки" про російську армію (207.3 КК). Раніше від "фейків" закон захищав лише кадрових військових та мобілізованих, але в ньому нічого не йшлося про добровольчі формування та ПВК. Максимальне покарання за першою частиною цієї статті збільшується тепер із трьох років колонії до п'яти. Максимальне покарання по другій та третій частині не змінюється – 10 та 15 років колонії відповідно.

Внесено поправки і до закону про "дискредитацію" армії росії. Статті 20.3.3 КпАП та 280.3 КК враховуватимуть "дискредитацію" не лише військовослужбовців, а й добровольців та інших учасників війни. Максимальне покарання за статтею 280.3 КК у новій версії закону становитиме до 7 років ув'язнення (раніше було п'ять).

У повідомленні нагадується, що в січні засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що "є окремі ЗМІ, блогери та телеграм-канали, які займаються відвертою дискредитацією добровольців", і закликав "жорстко припинити" це. Після цього глава держдуми РФ Володін доручив главам комітету з оборони та комітету з безпеки та протидії корупції "в терміновому порядку" вивчити питання щодо можливості внесення змін до законів.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті