У роботодавців в Україні зростає попит на пенсіонерів та фахівців без досвіду

У роботодавців в Україні другий місяць поспіль зростає попит на пенсіонерів та фахівців без досвіду. Про це повідомляє Опендатабот.

"Кількість вакансій на сайті Work.ua продовжує рости та у червні сягла 93 тисяч. Проте кількість пропозицій роботи все ще дещо менша за показники червня 2021 року — на 12%", - йдеться у повідомленні.

Найбільший приріст вакансій у червні до травня стався у таких категоріях, як "Освіта, наука" (+13%) — зокрема, вакансій вчителів початкових класів побільшало на 44%, "Будівництво, архітектура" (+11%) — наприклад, кількість пропозиції для виконробів зросла на 23%. Трійцю замикає "Логістика, склад, ЗЕД" — вакансій взагалі побільшало на 9%, найбільш помітне зростання — в оголошеннях операторів поштового відділення (+21%).

Зазначається, що після незначного зростання у травні, у червні нових та оновлених резюме поменшало на 4%. У червні було розміщено 351 тисяча актуальних резюме.

Крім того, другий місяць поспіль найбільш помітно зростає кількість пропозицій для пенсіонерів та людей з інвалідністю (+7%) й фахівців без досвіду — +5%.

Серед лінійних працівників найбільші зарплати котрий місяць поспіль зберігаються у медіабайєрів — 55 тисяч грн. До топу високооплачуваних фахівців також увійшли водії-міжнародники — середня зарплатня 40 тисяч грн, та лікарі-ендодонтисти — 35 тисяч грн.

У червні на сайті більшало лише резюме жінок: + 3%. Жінки все ще частіше шукають роботу: 130 тисяч активних резюме проти 96,6 активних резюме чоловіків.

Найбільша частка кандидатів у пошуку — люди без досвіду роботи (36%). Важливо, що шукачів із досвідом 5+ років лише трохи менше — 33%.

Після пожвавлення у травні, у червні активність у сфері ІТ дещо вщухла. Активність рекрутерів поменшала — вони опублікували на Djinni 14,1 тисячу оголошень, на 9% менше, ніж у травні.  Знизилась й активність шукачів — на 4%: за цей самий час свій профіль активували 19,6 тисяч кандидатів.

Кандидатів у пошуку все ще більше, аніж пропозицій від рекрутерів: в середньому, 9 кандидатів на 1 вакансію. У Джинні підрахували, що для одного найму цьогоріч рекрутер вивчає вдвічі більше резюме, аніж у 2021.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті