У РФ Пригожин залишається під слідством у справі про заколот - ЗМІ

Кримінальну справу про організацію збройного заколоту (ст. 279 КК РФ), головним фігурантом якої став ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, не припинено, її продовжує розслідувати слідчий слідчого управління ФСБ РФ. Про це за даними на ранок 26 червня повідомляє російський "Коммерсант".

Зазначається, що 25 червня деякі ЗМІ та Telegram-канали повідомили про те, що в генпрокуратурі РФ, яка раніше визнала постанову слідчого СУ ФСБ РФ про порушення справи про заколот законною та обґрунтованою, це рішення було скасовано, у зв'язку з чим припинено і кримінальне переслідування Пригожина. Однак джерело "Коммерсанта" в наглядовому відомстві повідомило, що постанову про порушення кримінальної справи поки що не скасовано, а розслідування заколоту триває.

За даними джерела газети, для ухвалення іншого рішення "минуло занадто мало часу".

Як повідомлялося, Пригожин поїхав "на запрошення" Лукашенка в Білорусь.

Як відомо, Пригожина у віці 18 років, 1979 року, в Ленінграді було засуджено до 2 років позбавлення волі умовно за крадіжку, а 1981 року засуджено вже на 13 років за крадіжку, розбій, шахрайство і втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність. У 1988 році його помилували, і 1990 року він вийшов на свободу. У 90-ті роки зайнявся підприємництвом і став мільйонером.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті