У РФ прокуратура вимагає знищити книгу Григорія Остера «Вредные советы» через те, що там «страх, жах і паніка»

  Красноярська прокуратура РФ зажадала знищити книгу «Вредные советы» Григорія Остера через те, що вона сіє «страх, жах і паніку» і популяризує «антигромадські дії». Про це пишуть російські ЗМІ.

Прокуратура Красноярського краю зажадала «розглянути питання» про вилучення з продажу книги Григорія Остера «Вредные советы». Книгу треба знищити, а «винних» у її поширенні - покарати, вважає прокуратура. Підстави такого рішення такі - у книжці нібито є «описи жорстокості, фізичного та психологічного насильства, антигромадські дії, що викликають у дітей страх, жах або паніку... у вигляді зображення, що принижує людську гідність». 

Після того, як рішення красноярських прокурорів викликало бурхливе обговорення у ЗМІ, з'явилася інформація, що у силовиків немає претензій до тексту «Вредных советов» або їхнього автора. Видання нібито вимагали прибрати з продажу через занадто жорстокі ілюстрації. Єдиний примірник книжки, який знайшли в магазині під час прокурорської перевірки, було вилучено з продажу. 

«Вредные советы» Остера - збірка іронічних віршів для дітей, що показує, що може трапитися в разі їхнього непослуху. У вісімдесяті роки їх публікували в різних журналах, а перша збірка вийшла 1990 року, після чого книгу неодноразово перевидавали.

Вибране з «Вредных советов»

Не бойся выглядеть глупее,

Чем кажешься на первый взгляд,

И смело задавай вопросы

Про непонятные слова,

Которые услышать можно

От образованных людей,

Когда нечаянно при встрече

Им заезжаешь локтем в глаз.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті