У Раді пропонують встановити в Україні Міжнародний чоловічий день

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, яким пропонується встановити в Україні Міжнародний чоловічий день і відзначати його щорічно 19 листопада. Відповідний проєкт постанови з'явився на сайті Ради 20 листопада.

Серед ініціаторів – нардепи Марія Мезенцева, Євгенія Кравчук, Ярослав Юрчишин та інші.

Метою внесення проєкту постанови названо забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок, а також "відзначення досягнення та внеску хлопців і чоловіків... у розвиток нації, суспільства, громади, сім'ї, шлюбу та догляду за дітьми".

"В Україні, як і в багатьох інших країнах, існують Міжнародний жіночий день і День прав людини. Проте для забезпечення повноцінної рівності статей, важливо встановити й Міжнародний чоловічий день, що визначається національним законодавством. Встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності", - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Вказується, що таке свято є у 80 країнах світу.

Документ направлено на розгляд комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, 28 лютого у застосунку "Дія" запустили опитування, аби дізнатись думку українців щодо 8 березня, адже в більшості країн це – звичайний робочий день, а в Україні – вихідний. Більшість українців проголосували за вихідний 8 березня.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті