У Раді хочуть дозволити служити в армії без обмежень за віком під час дії воєнного стану

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, яким пропонується дозволити військову службу українцям старшим за 60 років за певних умов. Відповідний документ № 10084 від 25.09.2023 перебуває на розгляді профільного комітету.

Мова йде про людей, які мають високу професійну підготовку та визнані ВЛК придатними для подальшої служби.

Автори законопроекту - нардепи Олександр Юрченко та Анатолій Бурміч пропонують прописати в законі про військовий обов'язок і військову службу, що "під час дії воєнного стану військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби, на їхнє прохання можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі, без обмежень по віку та строку залишення на військовій службі".

Наголошуэться, що захист Батьківщини є конституційним обов'язком громадян. До того ж частина вмотивованих чоловіків має бажання долучитись до лав Збройних Сил, а відмова їм у цьому є порушенням їхніх прав, вказують ініціатори законопроєкту. Таким чином метою ухвалення документа вказано "усунення вікової дискримінації при бажанні проходження військової служби понад граничний вік", а також необхідність залучення більшої кількості людей для відбиття російської агресії.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті