У путіна думали, що в Україні воюють лише "Азов" з "Айдаром" - Подоляк про переговори з РФ

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, як проходили переговори між Україною та росією, зазначивши, що представники РФ справді думали, що в Україні воює лише "Азов" та "Айдар". Про це він заявив в ефірі телемарафону 8 січня.

"Ми мали зламати формат спілкування, так само як ЗСУ ламали план наступу, знищуючи на півночі росіян. На переговорному процесі все пішло не за планом. Вони думали, що зачитають капітуляційний ультиматум, і тут буде делегація, яка до цього поставиться серйозно". — сказав Подоляк.

Радник голови ОП зазначив, що у них був мандат від Зеленського, в якому йшлося про те, що не потрібно реагувати на ультиматуми, а члени російської делегації справді вірили, що в Україні є "група нацистів".

"Ми зрозуміли, що ці люди неадекватні. Я не про психічну складову, а інформаційну. Вони вірили, що тут 5 тисяч нацистів, яких треба знищити, і все впаде... Вони щиро вірили, що скрізь, де йдуть бойові дії, воює "Азов", "Торнадо" чи "Айдар". Що тут ображають російськомовних. Люди живуть в іншій реальності і все. Ми поговорили і досить швидко все зрозуміли", - пояснив радник голови ОП.

Як повідомлялося, в ОП анонсували "веселі часи" та саботаж проти влади в РФ.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті