У путіна заявили, що цілі вторгнення в Україну "частково досягнуті", але зруйновані поки що не всі міста

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що цілі, які росія ставила перед собою, починаючи "спеціальну військову операцію", більш ніж за рік війни "частково досягнуті", але вирішені поки що далеко не всі завдання "захисту жителів Донбасу". Про це Пєсков розповів в інтерв'ю телеканалу ATV із Боснії та Герцеговини, повідомляють російські ЗМІ.

Відсутність значних військових успіхів російських військ в Україні Пєсков пояснив тим, що "росіяни не воюють".

"Ви скажете, чому росіяни так повільно діють? Тому що росіяни не воюють, ми не воюємо. Вести війну - це зовсім інша справа, це тотальне знищення інфраструктури, це повне знищення міст. Ми цього не робимо", - заявив речник диктатора путіна.

Говорячи про бої за Бахмут, який російські сили, у тому числі найманці ПВК Вагнера, намагаються захопити кілька місяців, Пєсков заявив: "Там справді дуже емоційна обстановка. Там ведуться дуже важкі наступальні дії. Це дуже сильний укріпрайон".

"Емоції там звичайно зашкалюють", - сказав прес-секретар президента РФ, не ставши безпосередньо згадувати публічний конфлікт між засновником ПВК Вагнера Євгеном Пригожіним та керівництвом Міноборони.

"Я не називатиму прізвище, але скажу, що незалежно від того, що вони говорять і які заяви роблять, йдеться про збройні сили Росії. Це все російські сили. Ці сили мають одну й ту саму мету", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, раніше у Кремлі прореагували на слова Пригожина про "щасливого дідуся – мудака".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті