У Повітряних силах розповіли про особливості навчання українських пілотів на F-16

Літати на багатофункціональних американських винищувачах F-16 можна навчитись за тиждень, але набагато складніше на них воювати, адже вони не схожі на радянські. Про це речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Підготовка пілотів – це проблема, тому що західна техніка має зовсім іншу філософію пілотування. Це зовсім інші технологічні речі. Літаки МіГ-29 та F-16 – вони ровесники, це літаки четвертого покоління. Але F-16 пройшов кілька етапів глибокої модернізації", – пояснив він.

За його словами, навчатися на F-16 відправляють молодих льотчиків, бо вони краще "дружать" із сучасними технологіями.

"Тут ставка на молодих пілотів, які вміють краще спілкуватися з новітніми технологіями, з ґаджетами тощо... Сенсорні екрани – все це є у F-16. Тут треба зрозуміти, як воно працює – як дитина грає в комп'ютерну гру, вона освоює її поетапно", – пояснив речник Повітряних сил.

Він наголосив, що українські льотчики мають навчитися ефективно застосовувати всі типи озброєння F-16 по повітряних, надводних, наземних цілях, працювати у складі пари або ланки у простих або складних метеумовах. Для цього потрібна тривала практика спочатку з інструктором, потім у самостійних польотах.

"Основне – це навчитися на ньому воювати. Це головне. Літати вони будуть за тиждень. Ну тиждень-два, кому скільки", – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, Байден підтвердив згоду на навчання українських пілотів на F-16. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті