У Порошенка відреагували на інформацію про отриманням ним коштів від уряду Угорщини

В партії "Європейська Солідарність" прокоментували інформацію щодо отриманих Петром Порошенком 37 млн грн від уряду Угорщини. Відповідний коментар ромістили на сторінці партії у Facebook 21 грудня.

"У зв’язку з тим, що влада через підконтрольні олігархічні ЗМІ та анонімні телеграм-канали поширює маніпулятивну, вирвану з контексту інформацію щодо Петра Порошенка, повідомляємо: з метою акумуляції коштів на численні проєкти з підтримки ЗСУ, Петро Порошенко самостійно не займається розміщенням коштів, а для збільшення ефективності використання ресурсів залучені незалежні професійні радники, які займаються придбанням державних і корпоративних цінних паперів в Україні і за кордоном. Ці особи є незалежними інвестиційними керуючими, які самостійно приймають фінансові рішення і формують портфель таких інвестицій, диверсифікуючи ризики", - сказано в повідомленні.

У заяві партії підкреслюється, що "...більше 90% вкладається в Україні в українські цінні папери - таким чином Порошенко кредитує бюджет України з усіма його оборонними і соціальними видатками". 

"За останній час відповідні прибутки від цих паперів були отримані зі США, Великої Британії, Франції, Угорщини тощо, про що відразу було повідомлено НАЗК у встановлений законом спосіб", - йдеться в заяві.

Раніше повідомлялось, що в декларації Порошенка вказані понад 37 млн грн, отримані від угорського уряду.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті