У Польщі заявили, що створять найкращі сухопутні війська в Європі

До 2025 р. польські сухопутні війська стануть найсильнішими в Європі. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв'ю газеті Nasz Dziennik, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нинішній план технічної модернізації охоплює практично всі види військового оснащення, що в найближчі роки виведе наші збройні сили в першу лігу світу. Запевняю вас, у разі, якщо Prawo i Sprawiedliwosc (правляча партія Польщі - "ІФ-У") продовжить свою місію після осінніх виборів, упродовж двох років у нас будуть найсильніші сухопутні війська в Європі", - сказав очільник Міноборони Польщі.

За його словами, особлива увага приділяється посиленню бронетанкових і мотострілецьких військ за рахунок поставок нових танків Abrams і K2, а також бойових машин піхоти Borsuk. "Паралельно відбувається розширення ракетних військ і артилерії за рахунок придбання самохідних гаубиць K9 і Krab, а також реактивних систем залпового вогню Chunmoo і HIMARS. Інтегрована система ППО створюється практично з нуля", - додав міністр.

"Мій пріоритет, щоб військо польське було сильним і численним, тому що воно є гарантом безпеки Польщі", - заявив Блащак.

Як повідомлялося, Польща створює нову військову частину на кордоні з Білоруссю. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті