У Польщі вказують на активність рухів "фальшивого пацифізму" і просування ними наративів росії

Рухи "фальшивого пацифізму" стають активнішими і просувають наративи росії. Про це заявляє уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин, повідомляє "Радіо Свобода".

"Рухи, які апелюють до фальшивого пацифізму, стають дедалі активнішими. Їхня діяльність використовується для маніпулювання західними суспільствами та зосередження на просуванні вигідних Росії наративів. Виконання цих вимог може призвести до швидкої перемоги Росії над Україною", – написав він у твіттері.

За його словами, Москва ставить інформаційну діяльність у контекст військових дій проти України.

"Тому ми маємо справу з певним комплексом заходів, у якому ці інформаційні операції підпорядковані військовим цілям", – додав Жарин.

Антиурядові демонстрації, учасники яких під гаслом боротьби з інфляцією виступають проти підтримки України, відбуваються у Чехії з осені минулого року. Також про проведення подібних акцій повідомлялося в Німеччині – у лютому у центрі Берліна проросійські сили провели акцію протесту проти постачання зброї Україні.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті