У Польщі почали роздавати повістки. Українців це не стосується

У Польщі почали роздавати повістки з 17 квітня. Про це повідомили "Еспресо" й видання "vpolshchi.pl".

"У Польщі вже після Великодня розпочали роздавати повістки до польського війська. У списку – близько 230 тисяч осіб, чоловіків та жінок, зокрема жителі Нижньої Сілезії, – йдеться в повідомленні. – Військова кваліфікація у Польщі буде відбуватися до 21 липня".

Зазначається, що таким чином уряд Польщі хоче перевірити, хто придатний до військової служби і може стати військовим.

"Викликати можуть чоловіків 2004 року народження, проте не лише. Також призиватимуть чоловіків 1999-2003 років народження, які не мають певної категорії здатності до дійсної військової служби", – йдеться в повідомленні.

"Українців це не стосується", – повідомляє "Еспресо".

"Консульства не мають права вручати повістки українцям, які перебувають за кордоном" – пише "vpolshchi.pl", спростовуючи інформацію про те, що перші повістки вручали для українських працівників на заводі у Польщі.

Раніше повідомлялось, що українські військкомати отримали право видавати повістки незалежно від місця перебування громадянина на обліку.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті