У партії Шольца заявили, що їхній лідер допоміг запобігти можливому ядерному удару РФ по Україні, поїхавши до Китаю

У партії Шольца заявили, що він запобіг ядерному удару по Україні. З такою заявою днями виступив лідер фракції СДПН у Бундестазі Рольф Мютценіх, повідомляє ТГК Bild.

Він сказав, що потрібно "бути вдячними канцлеру", оскільки він "своїм візитом до Китаю допоміг запобігти можливому ядерному удару російської армії за наказом президента Путіна".

Оглядач BILD Філіп Пятов ставить це під сумнів і нагадує, що раніше американські ЗМІ вже писали, ніби восени 2022 року США побоювалися ядерного удару РФ по Україні. До його запобігання підключили Китай. Після візиту Олафа Шольца в Пекін влада КНР закликала не застосовувати атомну зброю.

Американські ЗМІ тоді писали, що роль Шольца при цьому була мінімальна, він лише передав Пекіну повідомлення з Вашингтона. У відповідь на запит BILD офіс канцлера процитував його слова від листопада 2022 року після зустрічі з Сі Цзіньпіном: "У Пекіні я попросив голову Сі використати його вплив на Росію".

"На одному боці американці погрожували Російській Федерації. На іншій стороні, і канцлер у цьому брав участь, вдалося домогтися від Китаю та Індії підписання декларації, де вони висловилися проти застосування ядерної зброї взагалі та в Україні зокрема. Олаф Шольц, безумовно, сприяв зміні позиції Китаю. Але в будь-якому разі Шольц не запобіг ядерній війні, оскільки не було жодних ознак того, що ядерний удар неминучий", - заявив BILD військовий експерт Карло Масала, професор Університету бундесверу в Мюнхені.

Як повідомлялося, за інформацією CNN, влада США всерйоз готувалася до можливого ядерного удару РФ по території України наприкінці 2022 року.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті