У п'яти містах Донеччини відновлено роботу медико-соціальної експертизи та військово-лікарської комісії

На Донеччині наразі відновлено роботу медико-соціальної експертизи у містах Слов’янськ і Покровськ та військово-лікарської комісії у містах Покровськ, Добропілля і Краматорськ. Про це повідомив в інтерв'ю  Укрінформу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Відновлено роботу медико-соціальної експертизи (МСЕК) у Слов’янську та Покровську. У медзакладах Покровська, Добропілля, Краматорська почала працювати військово-лікарська комісія (ВЛК)», - сказав очільник області.

Він також зазначив, що у Краматорську стали надавати людям кардіохірургічну допомогу в разі гострого інфаркту міокарда. Також дооснащене та відкрите відділення другого етапу виходжування недоношених та захворілих новонароджених у перинатальному центрі в Покровську. Відновили роботу стаціонарні відділення обласної дитячої лікарні в Слов’янську.

При обласному перинатальному центрі у Краматорську створені виїзні мобільні акушерсько-гінекологічні бригади.

Філашкін констатував, що медпрацівників недостатньо, бо багатьох евакуювали у безпечні регіони.

«Стосовно медпрацівників. Люди є, вони працюють, але, як і в будь-якій іншій сфері, в умовах бойових дій та евакуації відчувається, що частина людей виїхала», - сказав він.

Щодо надання медичної допомоги у громадах, які наближені до лінії фронту, то там допомагають військові медики, парамедики поліції. Потім, у разі необхідності, людей вивозять до медичних закладів далі від фронту, пояснив керівник ОВА.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті