У окупантів масова депресія та пригнічений настрій через незрозумілі цілі війни - Генштаб

Серед мобілізованих до лав армії РФ відзначаються пригнічені настрої у зв'язку з нерозумінням завдань і цілей бойових дій в Україні, а також невизначеність їхньої тривалості. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 11 червня. 

"Останнім часом серед мобілізованого особового складу противника відзначаються пригнічені настрої через нерозуміння завдань і цілей так званої "спеціальної військової операції". Також на моральний стан російських окупантів впливає невизначеність термінів залучення до бойових дій і перебування у складі збройних сил", - йдеться у зведенні.

Також зазначається, що "Російська федерація, у розв'язаній нею війні, продовжує зазнавати значних втрат у живій силі. Зокрема, через безуспішні штурмові дії та спроби поліпшити своє тактичне становище на Бахмутському напрямку, багато особового складу втратили підрозділи повітряно-десантних військ".

Генштаб поінформував, що оборонній промисловості РФ санкції даються взнаки, зокрема відомо про заборону на використання партій артилерійських боєприпасів 122 і 152 мм, виробництва 2023 року через їхню самодетонацію.

"До того ж відзначається погіршення рівня забезпечення підрозділів окупантів озброєнням і військовою технікою", - підсумували в Генштабі.

Як повідомлялося, окупанти обіцяють привезти слонів до зруйнованого Маріуполя. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті