У низці населених пунктів Херсонщини запроваджено примусову евакуацію дітей

Через складну безпекову ситуацію на Херсонщині схвалено примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів. Про це повідомляє Мінреінтеграції 23 жовтня.

“Рішення Херсонської ОВА одностайно підтримали члени Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану”, - зазначили у Мінреінтеграції.

Примусову евакуацію дітей проведуть із Бериславського, Каховського та Херсонського районів.

За інформацією Мінреінтеграції евакуація здійснюється безкоштовно залізничним та автобусним транспортом до Хмельницької, Миколаївської, Одеської та Львівської областей.

Також близько 100 дітей планується заселити в один із санаторіїв Івано-Франківської області. 

“У більш безпечних регіонах евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені виплатами, безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо”, - додали у міністерстві.

Як повідомлялось раніше, примусову евакуацію дітей оголошено у восьми населених пунктах Бахмутського й Покровського районів.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті