У Нью-Йорку показали фільм про перші місяці війни росії проти України

У Нью-Йорку показали український документальний фільм про волонтерів, які рятували людей у перші місяці повномасштабної російської війни проти України, «Область героїв». Про це повідомляє Укрінформ.

Показ стрічки відбувся на Мангеттені в кінозалі Інституті театру й кіно Лі Страсберга. Як пояснив у відеозверненні автор і продюсер фільму Олексій Комаровський, «Область Героїв» - це перша масштабна кінореконструкція реальних подій за участю українців, які врятували тисячі життів «у самому пеклі окупації - у Бучі, Ворзелі, Гостомелі, Ірпені та інших містах і селах».

Стрічка включає кілька епізодів, у яких грають самі учасники тих подій: чоловіки, котрі вивозили жителів з-під ворожих обстрілів, двоє ветеринарів, що рятували життя пораненим, 15-річний підліток, який за допомогою свого дрона допомагав українським оборонцям вражати ворожі цілі, волонтер, що евакуював десятки осіб з обмеженими можливостями.

«Дуже символічно, що ми показуємо український фільм у інституті, заснованому нашим видатним земляком Лі Страсбергом, який народився на Тернопільщині. Студенти, майбутні зірки Голлівуду, переглянувши наш фільм, мають змогу переконатися, що Україна - країна героїв, про яку вони ще багато чого дізнаються», - сказав Комаровський.

За словами продюсера, фільм «Область Героїв» здійснює світове турне. Його вже демонстрували в Ізраїлі, Португалії, Польщі, країнах Балтії, Туреччині, Німеччині, Індії, Великій Британії, Тунісі, Швеції та інших країнах.

Фільм створено українською кінокомпанією IdeaFilms у партнерстві з Київською ОВА та за сприяння Держкіно України. Режисер фільму - Артур Лерман. Прем‘єра відбулася в листопаді 2022 року.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті