У новорічну ніч в Україні зафіксовано лише один салют, і той запустив громадянин РФ

Поліцейські зафіксували в новорічну ніч в Україні лише один запуск салюту - адмінпротокол складено на громадянина РФ у Черкасах. Про це повідомила нацполіція України у Facebook 1 січня.

"Надійшло вісім повідомлень щодо застосувань піротехнічних засобів, з них  підтвердилось одне. Так, встановлено, що 1 січня о 00:10 у місті Черкаси 39-річний громадянин російської федерації застосував піротехнічний засіб. В Україні порушник перебуває на законних підставах. На нього поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів)", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що загалом у ніч з 31.12.2023 на 01.01.2024 до поліції надійшло 43 повідомлення щодо подій під час святкування Нового року, з них – 29 щодо порушень тиші, чотири повідомлення стосувалися конфліктів, два – дрібного хуліганства. 

"Інформація щодо застосування феєрверку у столиці не підтвердилася, а відео, яке ширилося в соцмережах нібито про запуск салютів, виявилося минулорічним", - пише також Нацполіція.

За повідомленнями головних управлінь Національної поліції в областях, були виявлені 17 осіб, які порушували комендантську годину.

Підкреслюється, що новорічна ніч в Україні відбулась без суттєвих порушень, але з ворожими атаками. 

В новорічну ніч зафіксовано 17 обстрілів, в результаті яких в Одесі загинув 15-річний хлопець, троє людей в Одеській області поранені. У результаті атак по всій державі пошкоджені 16 цивільних об'єктів: вісім багатоквартирних будинків, два приватні, будівлі музею, університету та ангар. Зокрема, завдано ударів по місту Львів, внаслідок чого пошкоджені будівлі музею та університету, виникло загоряння.

Раніше повідомлялось, що Ігнат закликав українців не ігнорувати повітряну тривогу в новорічну ніч та не запускати феєрверки.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті