У Норвегії затримали екс-командира російської ПВК «Вагнер», який попросив політичного притулка

У Норвегії затримали екс-командира ПВК «Вагнер» Андрія Медведєва, який втік з росії та попросив політичного притулку в Норвегії. Про це повідомляє видання Nrk.no, пише "Бабель".

За даними норвезьких журналістів, Медведєва затримали відповідно до закону про імміграцію.

Виконувач обовʼязків начальника юридичного відділу імміграційної служби поліції Йон Андреас Йохансен додав, що зараз розглядають питання про обрання запобіжного заходу для росіян.

В одному з інтервʼю Медведєв сказав, що побоюється депортації до росії, оскільки боїться, що в рф його вбʼють.

Як повідомлялося, Медведєв вступив до ПВК «Вагнер» у липні 2022 року. Після прибуття до Луганської області його було призначено на посаду командира 1-го відділення 4-го взводу 7-штурмового загону найманців. Воював проти ЗСУ під Бахмутом.

Зазначається, що зараз Медведєв готовий дати свідчення проти Євгена Пригожина та розповісти про масові позасудові страти.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті