У Німеччині підтвердили загибель під час пожежі 9-річного хлопчика з України

У Німеччині внаслідок пожежі в гуртожитку для біженців у місті Апольда у федеральній землі Тюрінгія загинув 9-річний хлопчик з України, який рятувався від війни на батьківщині. Інформацію про це підтвердив увечері в неділю, 4 червня, глава регіонального МВС Георг Маєр, - повідомляє DW.

"Сьогодні в Апольде загинула дитина, яка разом зі своєю сім'єю шукала захисту від путінських бомб. Такі дні можуть довести до відчаю", - написав Георг Маєр у Twitter.

Причини того, що сталося, поки не встановлено, триває розслідування. "Я зроблю все, що в моїх силах, щоб з'ясувати причину пожежі. Тут має бути повна ясність", - наголосив Маєр.

Раніше місцева поліція повідомляла, що ще 10 осіб дістали поранення, їх доправили в лікарню.

Пожежа почалася близько 5 години ранку в одному з житлових приміщень будівлі. Що стало причиною загоряння, поки невідомо. За даними поліції, на той момент у гуртожитку перебувало приблизно 250 осіб, яких евакуювали й переселили в інший центр у сусідньому місті Хермсдорфі.

"Розслідування обставин триває. Федеральні органи безпеки перебувають у постійному контакті з поліцією Тюрінгії і готові надати допомогу в будь-який час", - повідомила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.

Як повідомлялося, у Німеччині сталася пожежа в будівлі для українських біженців.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті