У нацпарку "Святі гори" на півночі Донеччини відновлять 100 га постраждалого від боїв лісу

Близько 100 гектарів постраждалого від бойових дій лісу відновлять цьогоріч у національному парку "Святі гори", що на півночі Донеччини. Про це повідомиляє пресслужба ДП "Лиманський лісгосп".

Наразі територію розміновують від вибухонебезпечних предметів та на окремих ділянках парку проводять вибіркові санітарні рубки пошкоджених дерев.

На площі 100 га впродовж року лісівники висадять кілька тисяч сіянців сосни звичайної із закритою кореневою системою. Посадковий матеріал був вирощений у розпліднику Львівського лісового селекційного центру із насіння, яке зібрали в Лиманських лісах. 

Відновлення лісів у "Святих горах" здійснять шляхом реконструкції загиблих та низькоповнотних лісових ділянок. Це дозволить зберегти вцілілі дерева та зменшити руйнування ґрунтів.

В то же час під час весняної кампанії планують відтворити Лиманські ліси на площі 40 га та висадити понад 50 тисяч сіянців. Для підтримки біорізноманіття використовуватимуть дерева кількох видів, а саме сосну та дуб. 

Як повідомлялося, населені пункти Сєвєродонецького району на Луганщині підтоплює через опади та знищення лісів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті