У НАТО заявили, що Україна трансформувала сучасну війну

Україна трансформувала сучасну війну й щодня рухається вперед до перемоги, а тим часом російські терористи продовжують втрачати позиції. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер під час відкриття щорічної конференції НАТО на рівні керівників оборони, повідомляє РБК-Україна.

Як відзначив Бауер, Україна захищає не лише фізичну безпеку, але й свободу, демократію й суверенне право країн та народів визначати власну долю.

"Історичні книжки розкажуть, як Україна трансформувала сучасну війну. Вони (українці, - ред.) рухаються вперед кожного дня, і кожен їх успіх, - це ще один крок до перемоги", - заявив воєначальник Альянсу.

Він додав, що російські терористи продовжують втрачати все більше позицій на тимчасово окупованих територій, а сама росія страждає від впливу санкцій й дипломатичної ізоляції.

За словами голови Військового комітету НАТО, російське військове керівництво досі розраховує на те, що їм вдасться "перечекати" колективну підтримку українського народу. Російська Федерація готувалась до війни протягом років й сьогодні вдається до заходів, які є важкими для економіки й населення, аби відновити свої військові спроможності. Водночас пропаганда продовжує намагатись сіяти незгоду та розділ між демократичними країнами.

"Путін хотів, щоб НАТО було розділеним, і здійснив всі можливі спроби для цього. Але ми зараз стоїмо поряд, більш об’єднані, ніж будь-коли... З першого й до останнього дня російської війни проти України, і також протягом багатьох й багатьох років після цього, ми будемо підтримувати Україну у її правомірному виборі на користь свободи й демократії" , - підкреслив голова Військового комітету НАТО.

Нагадаємо, раніше у НАТО заявили, що лише Україна вирішуватиме, коли приєднуватися до будь-яких мирних переговорів. 

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті