"У нас у країні проблема з яйцями": Пригожин звинувачує Міноборони РФ у відмові забрати полонених росіян

Власник російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив російське Міноборони у тому, що воно не забирає своїх полонених у добровольців РВК, які знаходяться у Новій Таволжанці Шебекінського району Бєлгородської області.  Про це він говорить у коментарі своїй пресслужбі 4 червня в Telegram-каналі.

"Якщо вони готові віддати полонених задарма, то чому б їх не забрати... У когось мають бути яйця, у нас у країні проблема з яйцями. Де Лапін, де Шойгу, де Герасимов? - риторично ставить запитання Пригожин, додавши, що потрібно забрати полонених, а "не жувати соплі".

Як повідомлялося, добровольці з легіону "Свобода Росії" і Російського добровольчого корпусу звернулися до губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова забрати двох полонених із Нової Таволжанки, де вони перебувають.

У відповідь Пригожин заявив, що готовий надіслати "одного зі своїх високопоставлених заступників" для того, щоб забрати полонених. Він також заявив, що якби на зустріч приїхав президент України Володимир Зеленський, то також з'явився б особисто за полоненими росіянами.

Згодом Гладков записав відео, в якому запропонував привезти полонених на МАП Шебекіно, додавши, що не знає, живі вони чи ні.

Як повідомлялося, бійці легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу", які воюють проти путінської армії, пропонують жителям Бєлгородщини евакуюватися "вглиб України".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті