У Нагорному Карабасі сталася перестрілка між вірменською поліцією та військовими з Азербайджану

На території Нагорного Карабаху сталася перестрілка між поліцейськими з Вірменії та азербайджанськими військовими. Про це повідомляє BBC 5 березня.

Зазначається, що версії сторін про причини сутички кардинально розходяться: азербайджанці кажуть, що їхні військові намагалися перевірити машину, яка, ймовірно, перевозила зброю та боєприпаси, вірмени - що їхні поліцейські просто їхали на службу і потрапили в засідку.

"В результаті вогню, відкритого протилежною стороною, є вбиті та поранені серед військовослужбовців Збройних сил Республіки Азербайджан. Протилежна сторона була придушена вогнем у відповідь", - заявили у Міністерстві оборони Азербайджану.

В свою чергу, вірменська поліція називає цю заяву брехнею.

"Азербайджанська сторона представляє неправдиві факти, стверджуючи, що на поліцейській машині з Вірменії до Арц перевозилася зброя. Однак, насправді не тільки не перевозилася будь-яка зброя, а й співробітники поліції їхали зі Степанакерта до місця служби, розташованого на цій дорозі. Азербайджанська диверсійна група була у засідці в лісовому масиві, розташованому біля дороги, та звідти атакувала автомобіль. На доданих фотографіях видно місце події та пошкоджений порожній автомобіль", - розповіли вірменські силовики.

 
Як повідомлялося раніше, Нікол Пашинян звинуватив Росію у невиконанні миротворчих обов'язків у Карабасі. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті